Ukentlige direktefly Frankfurt - Tromsø kommende vinter

Lufthansa har besluttet å starte direkteflyvninger mellom Frankfurt og Tromsø. I perioden 26.11.16 – 25.3.17 vil en Airbus A319 med plass til mellom 124-156 passasjerer ankomme Tromsø hver lørdag. Bakgrunnen for opprettelsen av direkteruten er den sterke etterspørselen etter Nordlysopplevelser og andre nordnorske vinteropplevelser i Tyskland.

- Utviklingen av internasjonal vintertrafikk til Tromsø og Nord-Norge de siste årene er formidabel og at Lufthansa nå bekrefter at de vil satse sammen med oss topper en vintersesong som nok en gang viser sold vekst, sier styreleder Monica Lyngh i Visit Tromsø Regionen AS. De fleste vintergjestene i Tromsø-regionen kommer fra Storbritannia (25 %), mens 10 % kommer fra Asia/Oseania og 9 % fra Tyskland hvor vi nå kan forvente en større vekst, fortsetter Lyngh.

Det er klyngeprosjektet Arena Lønnsomme Vinteropplevelser som teller 65 reiselivsbedrifter fra Lofoten til Nordkapp og som har økonomisk støtte fra Innovasjon Norge og Troms fylkeskommune som har vært pådriver for å få i stand den nye fly ruten.

- Vi vet at direkte flyvninger er trafikkskapende og har jobbet målrettet for å få en direkterute til Nord-Norge fra det store tyske reiselivsmarkedet, sier Børre Berglund som er klyngeleder i Arena Lønnsomme Vinteropplevelser. Det er et tett samarbeid mellom klyngebedriftene, NordNorsk Reiseliv og Innovasjon Norge sitt kontor i Hamburg som er grunnlaget for direkteflyet, sier Berglund.

I Arene Lønnsomme Vinteropplevelser har en beregnet potensialet for Nordlysturismen til Nord-Norge i Storbritannia, Tyskland og Japan. Totalt er det 7,4 millioner personer i disse landene som er interessert i å besøke landsdelen for å oppleve Nordlyset. Disse potensielle kundene ser ingen barrierer for å reise på en Nordlysferie til Nord-Norge.

- Vi ser bare begynnelsen av en positiv utvikling av vinterturismen i Nord-Norge. Reiselivsnæringen er beredt til å være en av omstillingsmotorene i nord, vi samarbeider godt i landsdelen og potensiale for videre utvikling er stort, sier Trond Øverås som er Adm. Dir i Nord-Norsk Reiseliv AS.

Kontaktpersoner:

·       Adm. Dir Trond Øverås, NordNorsk Reiseliv (mobil 90 62 61 70)

·      Klyngeleder Børre Berglund – Arena Lønnsomme Vinteropplevelser (mobil 90 05 68 69)

·       Styreleder Monica Lyngh, Visit Tromsø Regionen (99 35 79 99)

Aktuelle nettsider:

·       NordNorsk Reiseliv, www.nordnorge.com

·       Visit Tromsø-Regionen, www.visittromso.no

·       Arena Lønnsomme Vinteropplevelser, www.vintertroms.no

Foto: Knut Hansvold/nordnorge.com