Segmenteringsmodell for Nordnorske vinterprodukter

Segmenteringsprosjektet

Behovet for mer kunnskap om våre potensielle gjester for å styrke markedskommunikasjon er bakgrunnen for oppstarten av segmenteringsprosjektet i klyngenettverket ARENA Lønnsomme Vinteropplevelser i januar i år.

Målet med prosjektet er å skaffe bedre markedsinnsikt om våre vinterturister slik at vi kan drive en mer målrettet og effektiv markedskommunikasjon gjennom riktig budskap og kanalvalg, salg og mer presis produktutvikling av våre aktiviteter og destinasjon. Vi ønsker å avdekke markedspotensialer - i første omgang for Storbritannia men også for andre markeder.

Kartlegging

Agnete Ryeng, Visit Tromsø er prosjektleder og har sammen med Leif Henrik Husom i Perceptor arbeidet med kartlegging av eksisterende behov og data, og definisjon av alternativer for segmentering i en første fase vinteren 2015. Fase to, datainnsamling med 1950 intervjuer i tre markeder førte til analysen der en segmenteringsmodell for nordnorske vinterprodukter har blitt utformet.

28.august møttes et sterkt utvalg av reiselivsaktører, representanter fra FoU-miljø, destinasjonsselskap, NordNorsk Reiseliv og Innovasjon Norge til informasjon- og arbeidsmøte, der segmenteringsmodellen og de interessante funnene ble presentert og diskutert. Spørsmålet er hvordan modellen på best mulig måte kan implementeres i de ulike bedrifter, altså fra teori til praktisk anvendelse.

Fem segment

Segmenteringsmodellen har definert 5 ulike segment, som blir et verktøy for næringen. Møtet i august var kick-start for arbeidsmøtene som følger på klyngesamlingene 22-23.sept 2015 i Tromsø og 9-10.des i Narvik. Hvordan implementeringen kan igangsettes må diskuteres ytterligere. Om du vil påvirke arbeidet, er du velkommen til å melde deg på klyngesamlingen som er åpen for alle som interesserer seg for utvikling av lønnsom vintertrafikk til Nord-Norge.

Mer informasjon om segmenteringsprosjektet kan rettes direkte til prosjektleder Agnete Ryeng, tlf: 922 61 436, eller til Børre Berglund prosjektleder ARENA Lønnsomme Vinteropplevelser, tlf: 900 56 869.