Besøk hos Framsenteret

Representanter fra Arctic-365 har besøkt Framsenteret for å bli bedre kjent og for å diskutere et mulig framtidig samarbeid.

FRAM – Nordområdesenter for klima og miljøforskning, består av 21 institusjoner som driver med tverrfaglig forskning, rådgivning, forvaltning og formidling innen naturvitenskap, samfunnsvitenskap og teknologi. Disse sitter på mye kunnskap som er viktig for utvikling av reiselivsnæringen i arktiske strøk. De representerer også miljøer, kompetanse og ressurser som kan bidra til å utvikle kunnskapsgrunnlag vi har behov for i en videre utvikling av et bærekraftig reiseliv i Nord-Norge.

I møtet fikk vi hilse på representanter fra FRAM, og høre om deres forskning på blant annet miljøpåvirkning, akvakultur, økosystemer, samfunn og urfolk. Samtidig fikk klyngemedlemmene presentert behov i reiselivsnæringen som kanskje miljøet på Framsenteret kan hjelpe oss å løse.

Fra klyngen deltok Visit Lyngenfjord, Marmelkroken, Tromsø Villmarkssenter, Brim Explorer, Best Arctic / Bussring og Clarion Hotel The Edge, samt Innovasjon Norge og Forskningsrådet.

Send tanker, idéer og forslag på konkrete samarbeidsprosjekter til agnete@arctic-365.no.

Klyngen og Framsenteret vil, sammen med Innovasjon Norge og Forskningsrådet, planlegge en workshop hvor vi får høre mer om relevant forskning og hvor vi sammen kan komme fram til felles FoU prosjekter.

Mer om Framsenteret