Bilutleie med 40 % økning fra Tromsø

Asbjørn Jørgensen i Avis bilutleie Tromsø kan fortelle om en stor økning på leiebil - desember og januar har vært formidable!

"Det er stor interesse, spesielt julen der hotellene hadde godt belegg, med høye snittantall per rom, merket vi godt. Vi måtte ha ekstra personell på jobb i romjulen for å håndtere bestillinger og kunder. Våre ukentlige rapporter viser at kurven for Tromsø for desember og januar har vært bratte uke etter uke i forhold til fjorårets tall", sier Jørgensen.

Bare siste uken hadde Avis 37 % økning, og det har vært stabilt bra på rundt 40 % økning ukentlig. Det er i følge Avis sjeldent de er utsolgt for biler i januar, og det er i hovedsak nå eksplodert på walk-ins, altså individuelle reisende. Arrangement som Ski-NM kommende helg merkes også, men det kommer som et lite pluss på januartallene i forhold til den individuelle trafikken.

Bookingtendens

"Tendensen vi erfarer er at det er flere som kommer på døra og ber om leiebil når de er i Tromsø. I år har vi en større bilpark som justeres etter behov, og i løpet av det siste året måtte vi gjøre ekstra innkjøp av materiell for å håndtere etterspørselen. Utjevningen mellom sommer og vinter er merkbar, til og med den rolige måneden september viste seg å endre seg i positiv retning med 58 % økning i bestillinger i 2015", ifølge Jørgensen. Jørgensen sier han aldri tidligere har opplevd nordlysturister med kamera rundt halsen som etterspør leiebil i september. En gledelig utvikling!

Leielengden i seg selv viser seg å være stabil, men et unntak er Avis sentrumskontor som har sett en økning fra 6,2 døgn til 7 døgn i snitt per leie. Det er dette kontoret som i hovedsak har walk-in kunder med sin sentrale beliggenhet. Jørgensen legger til at kundene stadig etterspør opplevelser de enklere kan ta seg til ved bruk av leiebil.

Bookinger fremover

"Bookinger for vinteren er stabilt god. Bilparken har blitt utvidet med flere 9-setere som passer godt for skiturister som gjerne er flere i følget og som har behov for plass til skiutstyret, så skituristen er hjertelig velkommen til oss", sier Asbjørn Jørgensen avslutningsvis.

Foto: AVIS Bilutleie