SNOW17: SESONGUTVIDELSE

SESONGUTVIDELSE

Sesongutvidelse er et viktig område som vi har sterkt fokus på i Arena Lønnsomme Vinteropplevelser. I denne sesjonen får vi høre om nasjonal plan for utvikling av flyruter og trafikk til Norge, hvordan Icehotel Kiruna har utviklet seg fra et vinter- til et helårsprodukt, og hvordan reiseliv og transportselskaper kan jobbe sammen for å utvikle samarbeid og trafikk over landegrensene. Vi får også høre om Nasjonalt kvalitetssystem for reiselivsbedrifter og de nye felles retningslinjene for hvalsafaribedrifter

Arne+Bergh.jpg

Arne Bergh (SE)

Arne Bergh er Creative Director ved ICEHOTEL Jukkasjärvi. Han har kunstutdannelse fra Konstfackskolan, fakulteten för Skulptur, og hatt en rekke utstillinger og oppdrag som kunstner og designer blant annet for skoler, sykehus og universiteter. Han har levert skulpturer til Wasamuseet, den svenske paviljongen på verdensutstillingen i Sevilla 1992 og Land Art installasjoner i Uppland.

Arne besøkte Icehotel første gang i 1993 og ble senere engasjert i utviklingen av hotellet, kunsten og arkitekturen. Fra 1997 har han vært Creative Director og medeier. Han har gjort en rekke design, kunst og byggeoppdrag i mange land på flere kontinenter. Han foreleser om is og snø, kunst og inspirasjon, blant annet for TEDx og Pecha Kucha. Siden 2014 har han hatt eget designselskap, Arne Bergh AB. 

 
Tuuli+Rantala.jpeg

Tuuli Rantala (FI)

Tuuli Rantala is a Specialist in growth and development projects at Advisory Services/ WSP Finland Ltd. Tuuli works currently as a project manager in the Visit Arctic Europe Internal Accessibility project. She has 7 years of experience working in a variety of projects from urban development to strategic analyses and future studies, also from her earlier life as a researcher.

 
Hans+Olav+Eriksen.jpeg

Hans Olav Eriksen (NO)

Hans Olav Eriksen er daglig leder i Lyngsfjord Adventure og styreleder i Malangen Resort og Aurora Spirit. Han er 41 år, 5-barns far, og spesialist i allmennmedisin. 

 
Silje+Westjord.jpeg

Silje Westjord (NO)

Silje Westjord er opprinnelig fra Skjervøy, hjertet hører til på Andøya, men livet er i Tromsø. Hun er pedagog av yrke. Hun leder arbeidsgruppa som utarbeider nasjonale retningslinjer for hvalsafaribedrifter. Målet er å gjøre disse kjente og allmenne for både profesjonelle bedrifter og fritidsbåt brukere,slik at hval obeservasjoner utføres på en bærekraftig måte og med så lite "inngripen/forstyrrelse" som mulig.