Nye, daglige vintertilbud fra Tromsø og Narvik fra 10.desember

16 bedrifter, hovedsakelig fra Arena Lønnsomme Vinteropplevelser har siden januar arbeidet sammen for å utvikle en rekke opplevelser inkludert transport fra Tromsø og Narvik. Første avgang er ikke langt unna - og bedriftene langs de to rutene som Bussring leverer håper å tiltrekke seg flere besøkende ved å inkludere transport i sine pakker.

Både dagsturer og pakker med overnatting

"Prosjektet er initiert av Visit Tromsø regionen og Bussring i første omgang som i lang tid har erfart at det er økende etterspørsel fra tilreisende som ønsker å oppleve regionene rundt Tromsø i tillegg til de tilbudene som finnes i dag. Utfordringen har i stor grad dreid seg om transport til og fra opplevelsestilbud i regionen som klaffer med avgangstid på aktiviteter. Mange har utfordringer med å komme seg frem da offentlig transport ofte er vanskelig eller umulig om gjester har ønske om å besøke Polar Park på dagstur eksempelvis. Akkurat dette så Bussring et potensiale for å gjøre noe med, sammen med aktører som tilbyr gode opplevelser i regioner rundt Tromsø", sier Henry Nyvoll i Bussring.

Arena Lønnsomme Vinteropplevelser har bidratt i arbeidet med å samle bedrifter som har hatt interesse av dette og utarbeidet nye pakker sammen med bedriftene, samt testet konseptet på turoperatører i flere marked. Tilbakemeldingen er god - nå er allerede turoperatører på jakt etter produktene.

To ruter i første omgang - flere i vente

Siden prosjektstart har målet vært at trafikken inn til Tromsø skal kunne utnyttes for å gi tilreisende flere valgmuligheter, derfor vil det i fortsettelsen av prosjektet være fokus på hvordan Senja, Alta, Lofoten og Vesterålen kan bli mer tilgjengelig for tilreisende samt videreføring av de to rutene som nå er igangsatt kommende sesong.

Rute 1: Tromsø - Narvik - Tromsø.

Rute 2: Tromsø - Lyngen - Tromsø

Ruter har daglige avganger fra Tromsø, Lyngen og Narvik.

I produktporteføljen er det en rekke ulike tilbud fra samiske nordlysopplevelser til isklatring og destilleribesøk på verdens nordligste destilleri. Her finner du også bussruten. OBS: bussruten kan ikke bookes separat.

 

Online bookbare pakker

Målet er at de aller fleste tilbudene skal være online bookbare, og arbeidet med dette er snart sluttført. Det er viktig at produktene ikke bare kan bestilles hos tilbyder, men også via turistinformasjonene i Tromsø, Narvik og Lyngenfjord i tillegg til destinasjonsselskapenes nettsteder www.visittromso.no, www.visitnarvik.com og www.visit-lyngenfjord.com

Bedrifter i prosjektet per nov 2016

 • Bussring
 • Aurora Spirit
 • Destination Snowman (Rundhaug Gjestegård)
 • Målselv Fjellandsby
 • Fjellkysten
 • Polar Park
 • Lapphaugen Turiststasjon
 • Aurora Alps
 • Lyngen Tursenter og Havfiske
 • Narvikfjellet
 • Foldvik Bryggeferie
 • Hamn i Senja
 • Mefjord Brygge
 • Visit Lyngenfjord
 • Visit Narvik
 • Visit Tromsø

Ønsker du mer informasjon om prosjektet kan Børre Berglund kontaktes på post@vintertroms.no eller tlf: 900 56 869.